Чудные творожные шарики. Люблю я термически обработанный творог! Для меня это альтернатива любимейшим Суровым сырникам. Пробуем?

Ингредиенты (2 порции)

  • творог, 200 г
  • 1 яйцо
  • рисовая мука, 60 г
  • соль, щепотка
  • корица, щепотка
  • куркума, щепотка

Порядок действий

  1. Смешиваем творог (у меня 9% в брикете) с остальными ингредиентами вилкой.

  2. Руками формируем шарики и отправляем их в кипящую подсоленную воду.

  3. После повторного закипания воды и всплывания всех творожных шариков варим 5 минут.

  4. Откидываем вареники на дуршлаг.

  5. Подаём горячими. Мне нравится сочетание: ленивые вареники-арахисовый урбеч-ягоды/финиковый сироп.

Приятного аппетита!


Lazy Dumplings

Wonderful curd balloons. I love heat-treated cottage cheese! For me, this is an alternative to my favorite Healthy cheesecakes. Shall we cook them together?

Ingredients (2 servings)

  • cottage cheese, 200 g
  • 1 egg
  • rice flour, 60 g
  • salt, a pinch
  • cinnamon, a pinch
  • turmeric, a pinch

Directions

  1. We mix the cottage cheese (I have 9% in the briquette) with the rest of the ingredients using a fork.

  2. With our hands we shape the balls and put them into boiling salted water.

  3. After the water boils again and all the curd balls pop up, we cook for 5 minutes.

  4. We throw the dumplings in a colander.

  5. We serve our lazy dumplings hot. I like the combination: lazy dumplings-peanut urbech-berries/date syrup.

Bon Appetit!

Версия для печати Версия для печати Отправить другу Отправить другу