Чудные творожные шарики. Люблю я термически обработанный творог! Для меня это альтернатива любимейшим Суровым сырникам [1]. Пробуем?
Ингредиенты (2 порции)
- творог, 200 г
- 1 яйцо
- рисовая мука, 60 г
- соль, щепотка
- корица, щепотка
- куркума, щепотка
Порядок действий
- Смешиваем творог (у меня 9% в брикете) с остальными ингредиентами вилкой.
- Руками формируем шарики и отправляем их в кипящую подсоленную воду.
- После повторного закипания воды и всплывания всех творожных шариков варим 5 минут.
- Откидываем вареники на дуршлаг.
- Подаём горячими. Мне нравится сочетание: ленивые вареники-арахисовый урбеч-ягоды/финиковый сироп.
Приятного аппетита!
Lazy Dumplings
Wonderful curd balloons. I love heat-treated cottage cheese! For me, this is an alternative to my favorite Healthy cheesecakes [1]. Shall we cook them together?
Ingredients (2 servings)
- cottage cheese, 200 g
- 1 egg
- rice flour, 60 g
- salt, a pinch
- cinnamon, a pinch
- turmeric, a pinch
Directions
- We mix the cottage cheese (I have 9% in the briquette) with the rest of the ingredients using a fork.
- With our hands we shape the balls and put them into boiling salted water.
- After the water boils again and all the curd balls pop up, we cook for 5 minutes.
- We throw the dumplings in a colander.
- We serve our lazy dumplings hot. I like the combination: lazy dumplings-peanut urbech-berries/date syrup.
Bon Appetit!