Свёкла! Как Вы обычно её готовите?
Я часто запекаю в духовке (рецепт здесь [1]), реже отвариваю. Довольно длительный процесс. Совсем редко могу съесть её в сыром виде, но не очень люблю. Неожиданно понравился результат приготовления свёклы на гриле: нужно всего 8 минут и Ваша свёкла перевоплощается во что-то новое))) Очень вкусным мне показалось сочетание свёклы, огурца и чеснока в меню Галины Суровой. Пробуем?
Ингредиенты (на 1 порцию)
- свёкла, 150 г
- огурцы, 100 г
- нерафинированное оливковое масло, 1 ч.л.
- рафинированное растительное масло, 1 ч.л.
- чеснок по вкусу
- соль, щепотка
Порядок действий
- Моем и чистим свёклу. Нарезаем ее пластиками по 5 мм, смазываем кисточкой рафинированным маслом (у меня виноградное), солим и готовим на гриле в течение 8 минут (у меня электрогриль Tefal Health Grill Comfort GC306012, я использую режим “Овощи”).
- Моем и нарезаем огурцы. Перемешиваем свёклу, огурцы, чеснок (у меня чесночный порошок с iHerb от Simply Organic) и оливковое масло; при необходимости солим.
- Подаём в качестве отдельного блюда или в сочетании с рыбой или, например, яйцом.
Приятного аппетита!
Grilled Beetroot
Beets! How do you usually cook it?
I often bake beetroots in the oven (the recipe is here [1]), sometimes cook it in water. It is quite a long process. I can rarely eat it raw, but frankly this way it’s no to my taste. I really liked the result of cooking beetroot on the grill: it only takes 8 minutes and your beet turns into something new))) I found the combination of beetroot, cucumber and garlic in the menu of Galina Surovaya was very tasty. Shall we try to cook it together?
Ingredients (1 serving)
- beet, 150 g
- cucumbers, 100 g
- unrefined olive oil, 1 tsp.
- refined vegetable oil, 1 tsp.
- garlic to taste
- salt, a pinch
Directions
- We wash and clean the beets. Then we cut it into 5 mm thick slices, brush it with refined oil (I have grape oil), salt it and cook it on the grill for 8 minutes (I have a Tefal Health Grill Comfort GC306012 electric grill, I use the “Vegetables” mode).
- Now we wash and cut the cucumbers and mix the beets, cucumbers, garlic (I have garlic powder from iHerb “Simply Organic”) and olive oil; we salt the salad if necessary.
- We serve it as a separate dish or in combination with fish or, for example, an egg.
Bon Appetit!