Нескучный суп для всех, кому нравится кремовая текстура первых блюд и аромат сладких перцев, запечённых на гриле. Пробуем?

Ингредиенты

  • сладкий перец, 6 штук
  • рафинированное растительное масло, 1 ст. л.
  • лук репчатый, 1 штука
  • чеснок, 2 зубчика
  • вода, 150 мл
  • сливки 33%, 100 мл
  • соль, перец
  • сыр фета, по вкусу

Порядок действий

  1. Разогреваем духовку до 170°С, устанавливаем режим гриля. Застилаем противень пергаментом и выкладываем на него перцы. Обжигаем перцы на верхней полке духовки до подпалин, мне потребовалось около получаса, я периодически поворачивала перцы.

  2. Помещаем перцы в миску, накрываем её фольгой и помещаем в пакет. Пакет завязываем и ждём, пока перцы немного остынут.

  3. Лук и чеснок режем и минут 10 обжариваем на разогретом растительном масле (у меня виноградное). Помешиваем.

  4. Пока лук и чеснок готовятся, очищаем перцы от кожицы и семян.

  5. Добавляем к луку и чесноку перцы, воду, тушим 10 минут на среднем огне под крышкой.

  6. Добавляем сливки, соль и перец, перемешиваем.

  7. Перекладываем почти готовый суп в блендер. Взбиваем до однородности.

  8. Посыпаем сыром фета. Можно украсить зеленью и свежемолотым чёрным перцем.

Приятного аппетита!

Источник: Оксана Борисова


Soup-Puree of Baked Peppers With Cream and Feta Cheese

A nonboring soup for everyone who likes creamy textures and this special aroma of grilled sweet peppers. Shall we try to cook it together?

Ingredients

  • sweet pepper, 6
  • refined vegetable oil, 1 tbsp.
  • onion, 1
  • garlic, 2 cloves
  • water, 150 ml
  • cream 33%, 100 ml
  • salt, pepper
  • feta cheese

Directions

  1. We preheat the oven to 170°C and set the grill mode. We cover the baking sheet with parchment and spread the peppers on it. We burn the peppers on the top shelf of the oven until they burn a bit, it took me about half an hour, I periodically turned the peppers.

  2. We put the peppers into a bowl, cover it with foil and put it into a bag. We tie the package and wait until the peppers cool down a little.

  3. Onion and garlic are cut and fried for 10 minutes in preheated vegetable oil (I have grape). We don’t forget to stir)

  4. While the onion and garlic are being cooked, we peel the peppers from the skin and seeds.

  5. We add the peppers and water to the onion and garlic and simmer it all for 10 minutes on medium heat under the lid.

  6. We add cream, salt and pepper, mix it together.

  7. We transfer our almost ready soup into a blender and beat it until smooth.

  8. We sprinkle the soup with feta cheese and decorate the dish with herbs and freshly ground black pepper.

Enjoy your meal!

Версия для печати Версия для печати Отправить другу Отправить другу