Как можно разнообразить гарнир из картофеля? Продолжая изучать возможности вафельницы, я нашла неплохой ответ и на этот вопрос))) Картофельные вафли с сыром! Готовятся элементарно, блюдо выглядит красиво и может как быть гарниром, так и подаваться самостоятельно! Пробуем?
Ингредиенты (на 2 вафли)
- картофель, 100 г
- яйцо, 1 шт.
- мука рисовая, 20 г
- сыр твёрдый, 20 г
- чеснок, 1 зубчик
- масло гхи/топлёное/сливочное, 1 ч.л.
- укроп, пучок
- соль, щепотка
- чёрный перец, по вкусу
Порядок действий
- Чистим картофель (молодой тоже подойдёт), крупно нарезаем и измельчаем в блендере.
- Добавляем к картофелю остальные ингредиенты и измельчаем (масло добавляем в растопленном виде).
- Смазываем отсеки вафельницы маленьким количеством масла гхи/топлёного/сливочного, заливаем тесто и готовим 5-6 минут.
- Подаём картофельные вафли горячими. Вкусно с красной рыбой или, например, со сметаной.
Приятного аппетита!
Potato Waffles with Cheese
How can we diversify a side dish made of potatoes? Continuing my research on the possibilities of a waffle maker, I found quite an answer to this question))) Potato waffles with cheese! It is so easy to make them, besides the dish looks attractive and can be both a garnish and a separate dish! Let’s try to cook them?
Ingredients (2 waffles)
- potatoes, 100 g
- 1 egg
- rice flour, 20 g
- hard cheese, 20 g
- garlic, 1 clove
- ghee oil/butter, 1 tsp.
- dill, a bunch
- salt, a pinch
- black pepper, to taste
Directions
- First we peel the potato (young potatoes are also suitable), chop it coarsely and grind in a blender.
- Then we add the remaining ingredients to the potatoes and grind them all in a blender again (I add ghee or butter in a melted form).
- We butter just a bit the compartments of the heated waffle maker, pour the dough and bake for 5-6 minutes.
- We serve the potato waffles hot. They are especially tasty with red fish or, for example, with sour cream.
Bon appetit!