- У Тани - http://u-tani.ru -

Эдамаме с паприкой

Моя новая любовь) молодые соевые бобы эдамаме…

Во-первых, мне вкусно и красиво, во-вторых, легко готовить, в-третьих, в эдамаме практически нет жира, зато много протеина и клетчатки. Покупаю эти яркие бобы во ВкусВилле [1]. Мне понравилось сочетание со специями и кускусом. Пробуем?

Ингредиенты


Порядок действий

  1. Наливаем воду в сковороду с достаточно высокими бортами, доводим её до кипения и выкладываем бобы (у меня замороженные бобы, я их не размораживала).

  2. Варим бобы 15-20 минут (я варила 20, здесь все зависит от той консистенции боба, которая вам ближе, я хотела “без хруста”) под крышкой на среднем огне.

  3. Сливаем воду. Добавляем масло, соль и специи. Я использовала лук и чеснок в порошке, можно также мелко нарезать эти овощи. Паприки мне нравится добавить столько, чтобы её вкус ощущался явно. Готовим на среднем огне, периодически перемешиваем. 10 минут будет достаточно.

  4. Подаём в горячем виде. Мне было вкусно с кускусом: заливаем его кипятком, держим 5-10 минут, в зависимости от вида кускуса, добавляем соль и сливочное масло. Потом сверху насыпаем бобы. Мне понравилось)

Приятного аппетита!


Edamame Beans With Paprika

My new love) young edamame soybeans…

Firstl of all, it is a delicious and beautiful story for me, besides, it is easy to cook, and there is one more thing: there is practically no fat in edamame, but there is plenty of protein and fiber. I buy these bright beans in VkisVill. I liked the combination of edamame with spices and couscous. Shall we try to cook this dish together?

Ingredients


Directions

  1. We pour some water into a frying pan with fairly high sides, bring it to a boil and add the beans (I have frozen beans and I did not defrost them).

  2. We cook the beans for 15-20 minutes (I cooked 20, the timing actually pretty much depends on the consistency of the bean that is closer to you, I wanted “no crunch”) under the lid on medium heat.

  3. Then we drain the water, add oil, salt and spices. I used onion and garlic powder, it is also possible to chop these vegetables. I like to add so much paprika that its taste is clearly felt. We cook it all over medium heat, stirring occasionally. 10 minutes will be enough.

  4. We serve edamame hot. I liked it with couscous: pour it with boiling water, keep it for 5-10 minutes, depending on the type of couscous, add salt and butter. Then pour the beans on top. Awesome)

Bon Appetit!