Тортики на палочке))) Дочка однажды насмотрела себе такой симпатичный Кейк-попс в кафе Шоколад! Пробовали? По-моему это классный порционный десерт, эффектный в подаче и простой в приготовлении. Пробуем?

Ингредиенты (на 7 штук)

  • 1 яйцо
  • сахар, 30 г
  • мука, 40 г
  • разрыхлитель, 0,4 ч.л.
  • сгущёнка, 40 г
  • шоколад и посыпки для украшения

 


Порядок действий

  1. Взбиваем яйца с сахаром. Добавляем муку и разрыхлитель, взбиваем. Тесто выпекаем в духовке при температуре 200° около 20 минут. Остужаем. Измельчаем в блендере в мелкую крошку.

  2. Смешиваем со сгущёнкой. Лепим шарики (если шарики плохо держат форму, добавляем сгущёнки).

  3. Шоколад (особенно белый) должен быть хорошего качества. Дешёвый шоколад может не дать желаемую жидкую консистенцию, если его растопить. Ломаем шоколад на небольшие кусочки и импульсами по 15 секунд отправляем в микроволновку, каждый раз перемешиваем ложечкой.

  4. Палочку окунаем в шоколад, втыкаем в шарик, поливаем шарик шоколадом (шоколада не должно быть слишком много, чтобы он не потёк вниз, излишки я убирала ложечкой), обваливаем в посыпке.

  5. Для застывания можно поместить кейк-попсы на подставку из пенопласта и убрать в холодильник. Через часик Кейк-попсы готовы)))

Приятного аппетита!


Cake Pops

Mini-cakes just like Lollipops))) My daughter once got her eye on a Cake Pop in a cafe. Have you ever seen these pretty little things? In my opinion, this is a nice well-portioned dessert. It looks attractive and is easy to cook. Shall we try to make a Cake Pop together?

Ingredients (7 pieces)

  • 1 egg
  • sugar, 30 g
  • flour, 40 g
  • baking powder, 0.4 tsp.
  • condensed milk, 40 g
  • chocolate and sprinkles for decoration

Directions

  1. First we mix eggs with sugar. Then we add the flour and the baking powder, mix it all again. We bake the dough in the oven at a temperature of 200° for about 20 minutes. We let it cool down and grind it thoroughly in a blender into small crumbs.

  2. Now we mix the crumbs with condensed milk and sculpt the dough into the shape of a ball (in case they fall apart or are not firm enough, we add more condensed milk).

  3. The chocolate (especially the white one) should be of good quality. Cheap chocolate may not give us the desired liquid consistency if melted. So we break the chocolate into small pieces and  put it to the microwave for the periods of 15 seconds, not forgetting to stir it with a spoon every time.

  4. We dip the tip of the stick into the chocolate, insert it into the ball, pour the ball with chocolate (there should not be too much chocolate so it does not flow down, that is why I remove the excess with a spoon) and roll it in the sprinkle.

  5. Now the chocolate should harden, so we can place the Cake Pops on a stand of polyfoam (it is commonly used when packing fragile machinery etc., so is not difficult to find) and put into a refrigerator. In about an hour the Cake Pops are ready)))

Bon appetit!

Версия для печати Версия для печати Отправить другу Отправить другу