- У Тани - http://u-tani.ru -

Стейки из капусты

Стейки из капусты! Огонь, а не рецепт)))

Обожаю, когда привычные продукты открываются с новой стороны. Как и свёкла гриль, стейки из капусты меня покорили. Пробуем?

Ингредиенты


Порядок действий

  1. Берём небольшие кочаны капусты, моем их, чистим и нарезаем. Можно нарезать плоскими кусочками (примерно по 2 см толщиной) или дольками.

  2. Укладываем капусту на противень. Я использую силиконовые коврики, также подойдёт пергамент для выпечки. Сбрызгиваем маслом (у меня оливковое или виноградное), солим и добавляем любимые специи. Кисточкой распределяем масло, соль и специи по капусте.

  3. Выпекаем в духовке 30 минут: 25 минут при температуре 200°С, завершающие 5 минут – под грилем.

  4. Подаём стейки из капусты в горячем или холодном виде в качестве гарнира или самостоятельного блюда.

Приятного аппетита!


Cabbage Steaks

Cabbage steaks! This is an awesome recipe)))

I love it so much when familiar products are discovered from a brand new side. Like for instance grilled beets, cabbage steaks won me over. Shall we try to cook it together?

Ingredients


Directions

  1. We take small cabbages, wash them, clean and cut them. You can cut into flat pieces (about 2 cm thick) or slices.

  2. Then we put the cabbage on a baking sheet. I use silicone mats, parchment for baking is also suitable. We sprinkle the cabbage pieces with oil (I have olive or grape), salt and add our favorite spices. Using a brush we distribute the oil, salt and spices over the cabbage.

  3. We bake our steaks in the oven for 30 minutes: 25 minutes at 200°C, the final 5 minutes – under the grill.

  4. We serve cabbage steaks hot or cold as a side dish or as an independent one.

Bon Appetit!