Что бы приготовить к Новогоднему столу? Мне понравился этот салат) Подсмотрела его в магазине Центрум! Пробуем?

Ингредиенты

  • язык, 1 шт. (у меня говяжий)
  • морковь, 2 шт.
  • лук, 2 шт.
  • авокадо
  • огурцы
  • оливковое масло
  • соль

 


Порядок действий

  1. Промываем язык, кладём его в кастрюлю с холодной водой, накрываем крышкой, доводим до кипения, уменьшаем огонь, варим 2 часа, снимаем накипь. Добавляем крупно нарезанные лук и морковь, солим, доводим до кипения на сильном огне, уменьшаем огонь и варим 1 час. Готовый горячий язык опускаем в холодную воду и остужаем минут 15. Чистим (у меня уходит на эту процедуру минут 10).

  2. Нарезаем язык, очищенное спелое авокадо и огурцы. Пропорцию можно менять, поэтому я не указываю количество овощей для салата. Мне нравится 1:1:1, то есть всего примерно поровну. Добавляем оливковое масло и соль.

  3. При подаче салат можно посыпать смесью кунжута, льняных семян и чиа (у меня всегда в холодильнике есть баночка с такой смесью, люблю добавлять в овощные салаты).

Приятного аппетита!


Beef Tongue and Avocado Salad

What is on your New Year menu? I liked this salad) I borrowed the idea at one of my favourite stores! Shall we try to cook it together?

Ingredients

  • 1 tongue (I’ve got beef)
  • 2 carrots
  • 2 onions
  • avocado
  • cucumbers
  • olive oil
  • salt

Directions

  1. First of all we wash the tongue, put it into a pan with cold water, cover with a lid, bring to a boil, reduce the heat, cook for 2 hours, remove the scale. Then we add coarsely chopped onions and carrots, salt, bring to a boil over high heat, reduce the heat and cook for 1 hour. After that we put the still hot tongue into cold water and cool it for about 15 minutes. Now we can peel the cooked tongue from the skin (it takes me about 10 minutes).

  2. We cut the tongue, peeled ripe avocado and cucumbers. The proportion can be changed, so I do not specify the number of vegetables for the salad. I like 1:1:1, that is about equally. And we add some olive oil and salt.

  3. When serving the salad we can sprinkle a mixture of sesame seeds, linseeds and chia (I always have a jar in the refrigerator with such a mixture, I like to add it to vegetable salads).

Bon appetit!

Версия для печати Версия для печати Отправить другу Отправить другу